Cosma vom Bozener Hof
"Cosma"
4.10.2004 - 25.5.2014

Cosma oli Suomen muotovalio ja Veteraani Voittaja 2012

Koska olin ollut niin tyytyväinen Jamieen, olin innoissani mahdollisuudesta saada Jamien emän seuraavasta pentueesta itselleni pennun.

Niinpä loppuvuodesta 2004 meille tuli Cosma.

Huolimatta siitä, että Cosma ja
Jamie olivat puolisisaruksia, tytöt olivat aivan erilaisia niin luonteiltaan kuin ulkonäöltäänkin.
Molemmat ihania koiria omalla tavallaan.

Lisää kuvia Cosmasta


Cosma jalostustietokannassa

Cosma oli upea, aktiivinen, älykäs, luotettava Ystävä.

Toisaalta Cosmalla oli uskomaton kyky rauhoittua, kun mitään ei tapahtunut, ja toisaalta se syttyi toimintaan välittömästi, kun jotain oli tehtiin. Cosman kanssa olisi harrastustoiminnoissa päässyt pitkälle jos minulla olisi ollut kykyä ja kilpailuviettiä treenata sen kanssa tavoitteellisesti.

Cosma oli omalla rauhallisella tavalla itsetietoinen, sen ei tarvinnut haastaa riitaa kenenkään kanssa, ja palloleikit ja uinti olivat sen ehdottomat ykköshuvit! Cosma nautti eniten kun sai minun kanssa tehdä kahdestaan jotain, se ei nauttinut laumakoiran roolista samoin kuin Jamie ja Rosa.

Vaikka Cosma oli nartuksi melko roteva, se menestyi näyttelyissä hienosti hyvän rakenteensa ja upeiden liikkeiden vuoksi. Kuopiossa 7.8.2011 se ylsi kansainvälisessä näyttelyssä RYP-2 sijoitukseen. Myös sen jälkeläiset ovat menestyneet näyttelykehissä.

Cosmalla oli kaksi pentuetta, Mihela’s J- ja K-pentueet. Emon tehtävät se hoiti arvokkaan rauhallisesti, joskaan ei aivan niin sitoutuneesti kuin sisarpuolensa Jamie.

Tyttärensä Pennyn pentujen kanssa Cosma hoiteli mummon velvollisuuksia.

Kuvassa oikealla Pennyn pennut mummon hoivissa.

Alemmassa kuvassa Cosma ja tyttärensä Penny (Mihela's Jocasta, N-pentueen emä)


Cosma oli hieno roolimalli Leialle. Leia seurasi mielellään Cosmaa ja matki sitä monissa asioissa ja sillä olikin paljon annettavaa nuorelle pennulle. Valitettavasti yhteinen aika jäi niin lyhyeksi.

Toukokuussa 2014 meitä kohtasi valtava odottamaton suru, Cosma kuoli täysin yllättäen vain 9,5 vuoden ikäisenä, juuri kun olin ihaillut sen virkeää ja nuorekasta olemusta, upeita liikkeitä, sen intoa leikkiä Leian kanssa.
Syyksi paljastui sydänpussin täyttyminen verellä tuntemattomasta syystä.
Viimeisen tunnin Cosma sai nukkua sylissäni matkalla päivystykseen, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä.

Cosma Rakas ♥ Kiitos ♥

Suuri haaveeni toteutui kun sain Suzyn (Stripestream's Always In My Heart). Suzy on Cosman tyttärentyttärentytär