2020

27.6.

LUONNNETESTI, Vieremä, tuomarit Jorma Kerkkä, Jorma Hynynen (ja harjoitusarvostelija)

Kevään luonnetestin peruunnuttua, sain testipaikan Gendalle Vieremälle. Gendan velipojat menevät syksyllä testiin, mutta epäilen Gendalla olevan juoksun juuri silloin niin ilmoitin sen testiin nyt jo aiemmin. Mukana oli myös valkkarityttö Lily (Saahin Hetvikki) Koska testialueelle ei ylimääräisiä henkilöitä edelleenkään päästetty, koronan vuoksi, ei ole testistä varsinaisesti valokuvia, onneksi se kuitenkin videoitiin.

Genda suoritti testin läpi hienosti suuremmin paineistumatta. Toki joissakin kohdin hiukan ihmetteli juttuja, se kun ei juurikaan ole ikinä joutunut ratkomaan yksin mitään ongelmia kun Leia ja Suzy on apuna. Siihen nähden olin niin supertyytyväinen neitosen suoritukseen. Eri osa-alueet olivat suurinpiirtein juuri kuten niiden arvelinkin olevan.

Gendan loppupisteet olivat 127, laukausvarma, ja niin ollen hyväksytty testi.

Osa-alueittain arvostelu meni näin:
Toimintakyky: +1a (Kohtuullinen)
Terävyys: +1b (koira joka ei osoita yhtään terävyyttä)
Puolustushalu: +3 (kohtuullinen, hillitty)
Taisteluhalu: -1 (pieni)
Hermorakenne: +1a (Hieman rauhaton)
Temperamentti: +2 (kohtuullisen vilkas)
Kovuus: +1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys: +3 (Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)

Myös Lily suoritti testin hienosti, pisteillä 125, paukkuärtyisä, hyväksytty. (Paukkuärtyisä tuli siitä kun haukkui laukauksille, ei kuitenkaan laisinkaan pelännyt niitä. )

Luonnetestivideot löytyy TÄÄLTÄ

28.5.
Upea Mihela's M-tyttökaarti täyttää tänään jo 9 vuotta!! Jälleen ihmettelen mihin aika kiitääkään. Niin hyvin on vielä muistissa kesäinen kevätyö kun tämä tyttölauma Rosalle syntyi.
Paljon lämpimiä onnittelurapsutuksia Lady, Mette, Muru, Nekku ja Sara, toivon juhlapäiväänne paljon ihania asioita omien ihmistenne kanssa ja vielä paljon yhteisiä vuosia eteenkin päin.Huhtikuun lenkkiterveiset upeasta vanhasta metsästä.

Normiarki sujuu kuten arki usein ennenkin, etätyöpäivien jälkeen lähdetään luontoon ulkoilemaan ja ihmettelemään kevään edistymistä.

Vaihtelun vuoksi kotipihalla tehdään koirien kanssa erilaisia etsintäleikkejä ym aktivointia.

Koirat nauttii kun mamma on jatkuvasti etätöissä.

16.4.

Tänään rakkaat synttärionnittelurapsutukset lähtevät upeille O-pennuille; Jadelle, Kiralle, Lunalle, Mindille, Lunalle, Novalle ja Serolle, joilla tänään tuli täyteen 7 vuotta. Huippupäivää teille kaikille <3

6.4.

Rakkaat Nala ja Faro täyttävät tänään yhdeksän vuotta. Paljon onnittelurapsutuksia, ihanaa päivää omien ihmistenne kanssa, pitkiä lenkkejä, herkkuja, rapsutuksia.

Nala (Mihela's Lady In White) ja Faro (Mihela's Lion Heart)

Korona-aikana elämä soljuu meillä melkoisen samanlaisissa merkeissä kuin muulloinkin, koirat nauttivat lenkkeilystä. Muutama muutos toki on tullut; huhtikuun loppupuolelle suunniteltu Q-penteen luonnetesti siirtyi lokakuulle. Olin myös ilmoittanut Gendan Oulun näyttelyyn äitienpäivä-viikonlopuksi, sekin siis peruuntui.

"Kevät keikkuen tulevi..."

6.2.
Mihela's K-tytöt Wanda ja Luna juhlivat 10-vuotissynttäripäivää. Onneksi olkoon rakkaat, upeat tytöt, molemmat vielä loistokunnossa eikä ikä paina. Toivomme vielä paljon yhteisiä reippaita vuosia molemmille kaunottarille.

1.2.
Kävimme Q-pentueen kanssa luustokuvissa, Oiva olikin jo käynyt aiemmin kuvissa ja nyt oli mukana kaikki loput. Ei ollut tulokset nyt kovin odotettuja - iski kyllä melkoinen suru puseroon erityisesti Gendan D/C -lonkkatuloksesta. Gendan kohdalla tuo tulos lonkkien kohdalla tarkoittaa käytännössä sitä, että siitä ei koskaan tule äiti-koiraa. Olen kyllä murheen murtama ollut viime päivät. Niin Gendalla kuin kaikilla muillakin oli kyynärät aivan priimaa, Aragornin seän spondyloosi-piikit oli ikävin uutinen. Muitakin pieniä selkämuutoksia löytyi.

Ei ole helppoa ei... Tämäkin pentue on kyllä niin hienoluonteista porukkaa... No, keväällä sitten luonnetestiin, kokonaisuus on siellä kyllä 100 varmasti parempi. Ja niin hienoa, kun kaikki lähtivät kuviin, saa aina arvokasta tietoa niin omasta koirasta ja rodustakin, vaikka ei ikinä olisikaan mitään pentuesuunnitelmia.

Kaikkien tulokset löytyvät pentueen omalta sivulta sekä jalostustietokannasta.

14.1.
Oiva (Mihela's Quiet Braveheart) kävi luustokuvissa. Tulokset olivat hyvin äärilaidoilla... erityisen ikävä juttu on, että lonkat on todella huonot. Onni onnettomuudessa on, että kaikki muu on priimaa. Lonkat ei onneksi vielä ole vaivanneet ja toivottavasti tukihoidoilla ja hyvällä lihaskunnolla ei vielä pitkään aikaan vaivaisikaan.
Tulokset: Lonkat E/E, kyynärät 0/0, selkä: SP0 (puhdas), LTV0 (normaali), VA0 (normaali)

11.1.

Tänään juhlimme Q-pentueen 2-vuotis synttäreitä. Iältään virallisesti aikuisia, mutta mieleltään vielä kenties teinejä, etenkin minun oma Genda. Myäs Alaska tuntuu vielä iloiselle nuorukaiselle.

Paljon rakkaita onnentoivotuksia ja iloisia juttuja päiväänne Genda, Alaska, Aragorn, Ati, Bondi, Lucky ja Oiva

Genda

Alaska

Rakkaat 2-vuotiaat <3

4.1.Meidän tyttölauma sai komean vahvistuksen Gendan velipojasta Alaskasta (Mihela's Quite Unique)

Alaska on aivan ihana, iloinen valkkaripoika, hyvin paljon samanoloinen kuin siskonsa Genda, avoin, ystävällinen, utelias ja vilkas.

Alaska asuu nyt toistaiseksi meillä, tulevaisuus on vielä hiukan auki, jääkö hän meille vai etsimmekö uutta kotia.Vasemmalta: Alaska, Suzy, Leia ja Genda