2008

Vuosi 2008 oli jälleen vilkas ja tapahtumarikas. Tammikuussa tapasimme H-pentueen porukalla Jyväskylän lähellä Oikarissa. Paikalla oli 9 Mihela's pentua, yhtälukuun ottamatta koko H-pentue

Kuvia syksyltä 2008

Ohjelmassa oli tutustumista toisiimme ja koirien hulvatonta menoa keskenään. Ruokatauolla jutustelimme mukavia koiristamme ja saimme vertaistukea toisiltamme. Lounaan jälkeen jokaisen koiran rakenne, hampaat ja liikkeet joutuivat kasvattajan syyniin. Halukkaat saivat oppia koiran esittämisestä näyttelyssä ja lopuksi nuoriso sai vielä riekkua keskenään ennen kotimatkaa.

Suomen Valkoinenpaimenkoira yhdistys palkitsee vuosittain edellisen vuoden parhaat koirat eri lajeissa.

Saimi sai Vuoden PK-valkkaritittelin

Vuoden TOKO-valkkari oli Netta

ja vuoden näyttely-valkkarikisassa Nelli tuli kolmanneksi.


Netta (Gently Touch) tokoili täpärästi kahden pisteen erolla Nurmeksen seudun kennelkerhon seuranmestariksi 2008 ja Netta sai myös tänä vuonna TK2-koulutustunnuksen.

Netta seuranmestari

Saimi PK-valkkari

Nelli kolmas sija näyttelyvalkkarikisassa.

Toukokuussa vietimme viikonlopun Mihelas-leirillä Oikarissa. Paikalla oli 16 mihelasta ja tietty Jamie ja Cosma. Ohjelmassa meillä oli jälkiharjoittelua, tietoa ja harjoittelua TOKOiluun, näyttelytreenit, koirien valokuvasta ja vapaata illanviettoa. Lisäksi Maarit otti verinäytteet Hannes Lohen geenitutkimusryhmää varten koiristamme.

Yläkuvassa olemme näyttelyharjoitusringissä. Vasemmalla perehdymme jälkiharjoittelun saloihin Sari Pitkäsen ohjaamana. Jade Pauliinan kanssa opissa.


Juhannuksen jälkeen itkimme Anita Riekin kanssa Sannia.
Anita oli tehnyt raskaan päätöksen Sannin täräkän luonteen vuoksi ja niin Sanni nukutettiin ikiuneen.

R.I.P. Rakas Sanni ♥


Keväällä toimme Anna Vätön kanssa Suomeen Gitana vom Bozener Hof narttupennun. Anna oli menettänyt sijoituskoirani Ainon (Iceflower) tapaturmaisesti joulukuussa 2007 ja Gitana tuli paikkaamaan pennnun kaipuuta. Kuvat yllä.

Näyttelykäyntejä oli runsaasti vuoden aikana, hienoja menestyksiä oli monilla. Jeti ja Jade saivat ekat SERTinsä. Kuvat alla, vasemmalla Jade, oikealla Jeti.

Sawo Showssa meillä oli hieno menestys kaikkina kolmena päivänä. Perjantaina Cosma oli VSP, Robin ROP.


Lauantaina Nelli oli ROP kuten sunnuntainakin, äitinsä
Jamien tullen toiseksi heti tyttärensä jälkeen.

Nelli sai viimeisen muotovalion arvoon tarvittavan SERTin Sawo Showssa.
Mutta vielä puuttui luonnetestitulos.

Nelli PN-1 ja Jamie PN-2 SawoShow

Ja niinpä 16.8. olimme kasvattieni ensimmäisessä luonnetestissä Tuusulassa, jossa kaikki selvisivät hienoilla tuloksilla läpi. Tarkoitus oli saada kaikki G-pennut samaan testiin, mutta se ei valitettavasti nyt toteutunut. Kolme kuitenkin oli paikalla.

Ja niin tuli Nellistä tuli valio –
Ensimmäinen Mihelas-valio. ♥ ♥ ♥


Juhlimme Nellin valioitumista skumpalla ja yhteisellä ruokailulla testin jälkeen.

Sillä välin kun osa mihelaksia esiintyi SawoShow'ssa näyttelykehässä, Jouni Jyrkkä toimi kouluttajana viikonlopussa, jossa keskityttiin tottiksen hienouksiin. Mukana oli kolme Mihela's koiraa perheineen. Oppia ja vinkkejä tuli roppakaupalla - ja hauskaakin kuuleman mukaan oli. Mukana olivat:

Jo edellisenä vuonna alkoi suunnittelu Ruotsin Maailman Voittaja-näyttelymatkaa varten. Meillä oli hieno joukkue Jamie, Nelli, Robin ja Robinin poika Darwin, millä lähdimme maailman valloitukseen. Myös kannustusjoukkoja oli mukana ja koska siihen aikaan meillä ei vielä ollut facea tai muuta ajantasaista somea laajassa käytössä niin team Heli&Nella Suomenpuolella saivat tekstiviestinä tilannekartoitusta ja he infosivat muita oman Mihelas-foorumimme kautta. Laivamatkasta selvisimme hengissä, vaikka olikin melko jännittävää olla koirien kanssa ahtaasti laivalla satojen muiden koirien joukossa.

Ensimmäisenä oli vuorossa torstaina 3.7. ennen Maailman Voittajanäyttelyä pidetty
valkoistenpaimenkoirien erikoisnäyttely ”Berger Blanc Suisse World Championshipshow 2008” .
Näyttelypaikka oli upea Almare Stäket ja keli huikean aurinkoinen. Tuomarina näyttelyssä oli Peter Machetanz Saksasta.

Narttuja kehässä oli mukana valtavat 75 kpl, ja kuinka ollakaan:
Jamie voitti nartut!! Tuloksena Ruotsin SERT ja Ruotsin muotovalion arvo.
Olin onnesta mykkänä!! Lopussa uros voitti joten Jamie oli VSP (eli BIS-2 tässä
näyttelyssä) Nelli esiintyi avoimessa luokassa, sai ERIn ja sijoittui upeasti kovatasoisessa porukassa kolmanneksi.
Robin sai myös avoimessa luokassa ERIn ja sijoittui luokassaan viidenneksi, Darkku – Robinin poika- sai nuorten
luokassa ERIn ja sijoitus oli kolmas. Voimme siis olla todella ylpeitä näistä sijoituksista.

Jamie erikoisnäyttelyn kaunein narttu, BIS-2, Ruotsin valio <3

Maailman Voittaja näyttely oli Älvsjön Messukeskuksessa, Tukholmassa. Valkoisetpaimenkoirat arvosteltiin perjantaina 4.7. tuomarina oli Nina Karlsdotter Ruotsista.

Jamie oli tänään avoimessa luokassa ERI tuloksella toinen ja Nelli heti emänsä perässä ERI tuloksella kolmas. Ja koska vain voittaja jatkoi jokaisesta luokasta eteenpäin niin paras narttuluokan sijoituksia ei siis tullut. Mutta
olin jo niin onnesta mykkyrällä edellispäivän tuloksista ja myös tämä, että Maailman Voittaja-näyttelyssä avoimessa luokassa Jamie tuli toiseksi ja kasvattini Nelli kolmanneksi oli minulle niin huikea menestys, josta voin olla ylpeä. Uroksissa Robin sai ERIN sijoittuen luokassaan nyt neljänneksi. Darvin sai EHn ja sijoitus oli nuorissa toinen. Kaikki ryhmämme koirat esiintyivät hienosti ja jokainen sijoittui oman luokkansa kilpailuluokassa joten matka oli erittäin onnistunut ja mieleen jäävä.

Jamie, Robin ja tytär Nelli Tukholman MaailmanVoittaja näyttelyssä 2008

Vuoden 2008 aikana sain myös kaksi kertaa esittää kasvattajaryhmän näyttelyssä. Ensimmäinen kerta oli Viitasaaren näyttelyssä, jossa ryhmämme sai KP ollen siis myös ROP-kasvattajaryhmä.

Toisen kerran saimme esittää kasvattajaryhmän Sawo Showssa.

Ensimmäisessä ryhmässä mukana Nelli, Netta, Fanni ja Fiona. KP, ROP-kasvattajaryhmä Viitasaarella.

Toisen kerran saimme kasvattajaryhmän kokoon Sawo Showssa. Mukana Nelli, Nita, Rosa ja Fanni.

Ja niinhän sitä sanotaan, että vierivä kivi ei sammaloidu, Kuopion Sawo Show viikonlopun jälkeen torstaina lähdimme jälleen kohti Ruotsia, nyt oli vuorossa Cosman kosioreissu sulhonsa Budgien luo. Tästä Ruotsin reissusta kuten MaailmanVoittajan-reissunkin järjestelyistä ja matkaseurasta olen ikuisesti kiitollinen loistavalle ”kennel-tytölle” Pirjolle joka osasi nämä laiva-varausjutut ja Tukholman liikenteen, majoitus ym asiat, jotta molemmat matkamme onnistuivat niiltäkin osin hienosti.

Nuoripari Cosma & Budgie tapasi toisensa 8.-9.8. ja tykästyivät toisiinsa heti. Cosman masu alkoikin kivasti kasvaa ja lokakuun 7. päivänä muutaman päivän Cosman 4-vuotissynttäripäivän jälkeen syntyi 10 valkkarivauvaa. Kaksi kuolleena ja yksi pieni tyttö kuoli parin päivän ikäisenä. Jäljellä oli reipas joukko; 2 urosta ja 5 narttua.

Loppuvuosi kuluikin sitten pentuhulinaa pyörittäessä.

Budgien ja Cosman treffeiltä