2009


Kasvattajana minulla oli monia ihania hetkiä pitkin vuotta kun useat kasvattini vierailivat meillä tai tapasimme isommilla porukoilla jossain muualla. Minulla on ollut ilo saada loistavia kasvattien omistajia joiden kanssa pidämme paljon yhteyttä riippumatta siitä, käykö koira näyttelyissä tai kisoissa, tai onko niissä menestystä tai ei. Arvostan suuresti jokaista hyvää kotia, jossa koiraa rakastetaan juuri sellaisena kuin se on; ystävänä. Toki kotisivuilleni haluan nostaa esiin menestyneitä kasvattejani, mutta jokainen kasvattini on menestyjä omalla tavallaan. Ja minulle yhtä rakas ja kuulen yhtä mielelläni jokaisen kuulumisia ja uutisia.

Vuoden aikana jälleen monet kasvattini ovat käyneet terveystutkimuksissa. Kaikki faktat löytyy SKL:n jalostustietokannasta.

Alla kuvia ja muistoja tämän vuoden varrelta.

J-pentuja kylässä kevättalvella, Cosma esittelee leluaan lapsilleen.

Remu (Honourable) kyläilemässä tyttöjen tykönä

Erilaisissa terveystutkimuksissa, joko ensimmäistä kertaa tai silmien uusintapeilauksissa kävivät kevään aikana Fanni, Fiona, Rosa, Hukka, Jeti, Netta, Nelli . Tulokset ovat olleet kautta linjan hienoja, paitsi Anna Vätön kanssa yhteisen tuontikoiramme Gitanan (Gitana vom Bozener Hof) osalta, jolla oli C/C-lonkat sekä olkapää-ongelmia. Gitanasta ei siis tule mihelas-pentueen emää. Kasvattieni terveystutkimusten tulokset löydät kennelliiton jalostustietokannasta.


Jade ja Pauliina aloittelivat vetokisauraa Tikkakoskella järjestetyissä vetokisoissa. He kisasivat ainoina nuorten B-sarjassa joten ansaitusti voitto kotiin.

Aktiivisilla mihelaskoirilla on aktiiviset omistajat, extempore tapaaminen Jyväskylässä Killerillä pienellä porukalla treenien merkeissä sateisessa illassa.

Mukana treffeillä Teija, Jawa&Netta, Pauliina&Jade, Pirre&Juwan, Maarit&Nelli, Heini, Dali&Siida, ja Heroa tuurasi Hennan kanssa Zorro.

Paikkamakuu takaa Netta, Dali, Nelli ja Jade.Jippii, keväällä saimme myös Icen Saksasta Suomeen, kuva matkalta. Ja näin saimme myös Tanjan, Uwen ja Icen mukaan kevään mihelas-leirille.


Ice suoritti BH-testin hyväksytysti Saksassa.

Jo perinteeksi muodostunut Mihelas-leiri järjestettiin Kaavilla koiratoimintakeskus Raukussa toukokuussa. Mukana oli kaikkiaan 21 kasvattiani ja pieni joukko muita koiruuksia. mm. H-pentujen isä Kuuno. Ohjelmassa oli monenlaista koulutuksellista oppia, koirahierontaa, ja muuta mukavaa yhdessäoloa. Jälleen lähetimme Lohen geenipankkiin verinäytteitä kaikilta keneltä sitä ei vielä ollut otettu.Heinäkuun lopulla sain suruviestin, collie-kasvattini
Ellu (Mihela's Eleganzia) lähti sateenkaarisillalle heinäkuun lopulla 13-vuotiaana ♥♥


Vuoden aikana oli jälleen runsasta edustusta useissa näyttelyissä ympäri Suomen tulosten vaihdellessa.
Raumalla Pörri (Icewhite) oli ROP SERTin kera ja ryhmässä hienosti kahdeksan parhaan joukossa. Jeti (Heartbreaker) hienosti PU-2.
Jeti oli Porissa PU-1, ROP, SERT, CACIB

Rosa ROP & SERT Juukassa

Hukka Tervakoskella PU-2, vara-SERT

Kuva oikealla:
Miska (Jacinta) oli ROP-pentu Tuusulassa.

Myös Penny oli ROP-pentu Juukan näyttelyssä.

Vito suoritti KivaKoiraKansalainen-testin hyväksytysti tänä vuonna.

Raija ja Fanni kisasivat TOKOn alokasluokassa ykköstuloksen verran.

Dali ja Heini kisasivat TOKOn avoimessa luokassa kolmesti ykköstuloksella ja saivat siis TK-2 koulutustunnuksen, myös BH-testi meni hienosti läpi.

Oili ja Pörri (Mihela's Icewhite) suorittivat BH-testin hyväksytystiH-pentueen isästä Kuunosta (Veshukan Rascal) tuli Suomen muotovalio huhtikussa.

Syksyllä Kuuno suoritti JK2 koulutustunnuksen ja ensimmäisenä Suomessa myöhemmin syksyllä JK3
koularin.


Pienimuotoinen sukukokous Raijan luona Västinniemessä, vasemmalta Rosa, Cosma, takana istuu Jamien, edessä makuulla Fanni ja Fiona laitimmaisena oikealla.

Luonnetestiin pyrin aina saamaan mahdollisimman monta saman pentueen koiraa samaan testiin:
Syyskuussa Maaningan majalla H-pentueen luonnetestissä mukana olivat Hero, Jeti, Rosa ja Fiona sekä G-pennuista Netta. Kaikki suorittivat testin hyväksytysti. Herosta ei valitettavasti ollutkaan kuvaa testistä.

Tuusulan luonnetestissä olivat Dali, Vito, Pörri, Ansa, Jade, Nella ja Hukka. Kaikki saivat testin hyväksytysti läpi.

Lokakuussa Maaningan Majalla testissä kävivät veljekset Ossi (Humoristic) ja Neve (Humdinger) molemmat selvittivät testin hienosti läpi. (Kuvia testistä ei valitettavasti ole. )

Joulukuun päätapahtuma näyttelyrintamalla oli vuoden kansainväliset VOITTAJA ja POHJOISMAIDEN VOITTAJA näyttelyt Helsingin Messukeskuksessa, minne osallistuimme isolla porukalla. Mukana Jamien lisäksi oli 6 kasvattiani.

Lauantaina JUNIORI VOITTAJA 2009 titteli tuli Pennylle (kuva yllä) ja Jamie puolestaan sai VOITTAJA 2009-tittelin ollen VSP.

Lauantai muut tulokset olivat: Jewel JUN T, Nelli VAL H, Jeti AVO EH, Hukka AVO H, Pörri AVO EH, lauantain tulokset eivät riittäneet kasvattajaryhmän esittämiseen.

Sunnuntaina Jamie voitti jälleen nartut ja sai näin POHJOISMAIDEN VOITTAJA 2009- tittelin.
Muut tulokset sunnuntaina olivat Penny JUN ERI/2, Nelli VAL ERI/4, Jeti AVO ERI/1, PU-4, vara-sert,
Hukka AVO EH, Pörri AVO EH.

Näin saimme siis tarvittavat tulokset kasaan ja saimme esittää myös kasvattajaryhmän hienolla KP, ROP-kasvattaja tuloksella. Ryhmässä mukana vasemmalta: Penny, Nelli. Jeti ja Pörri.

Juuri ennen Messarin reissua kävimme Cosman kanssa kosioreissulla Oulun suunnalla komean Yukonin luona.


Treffit sujuivat toiveiden mukaisesti ja siitä olikin sitten hyvä jäädä odottelemaan joulua - ja sitä, että alkaako Cosma pyöristyä.

Maarit Alasen ottama kuva on otettu syksyllä kun kävimme tutustumassa Yukoniin.