2022

13.6. ja juhlinta eikun jatkuu, tänään onnenrapsutukset kaikille T-pentujengiläisille yksivuotissynttäreiden johdosta. Leluja ja leikkejä, paljon herkkuja päiväänne; onneksi olkoon❤️Mandi, Martta, Priida, Thelma, Ikaros, Jero, Joxi, Maxi ja Ristomatti ❤️ Muistoissa mukana pikkuinen Tinkerbell.

12.6. Synttärionnittelut meidän ihanalle Ässä-poppoolle 3-vuotissynttäreiden johdosta. Olkoon päivänne täynnä herkkuja ja hauskaa puuhaa.
Onneksi olkoon ❤️Alba, Freya, Penni, Stella, Willa, Milton, Pyry, Sky ja Zorro❤️ ja muistoissa mukana Didi.

11.6. Kolomen Kimppa ryhmänäyttely, Matkus, Kuopio. Tuomari Nedim Suta

Pitkästä aikaa olimme isommalla porukalla näyttelyssä, on aina paljon mukavampaa mennä isommalla poppoolla, on yhteinen tekemisen meininki. Mukana kehässä oli 5 Mihelasta; Rise, Jero, Martta; Genda ja Mindi. Sekä corgeissa Cara neitonen ekaa kertaa virallisessa näyttelyssä. Myös T-pesueen nuoriso oli ekaa kertaa kehässä. Kaikki käyttäytyivät kehässä hienosti, mikä lämmitti kovasti kasvattajan mieltä, esiintymistä oli harjoiteltu. Tuomari ei arvostanut villavia poikia, oli sitä mieltä että olivat samojedimäisiä.


Mihela's Tremendous Sirius White "Ristomatti" JUN EH/2
Arvostelu:
Good size, Corr. typeof head with correarset and corr pigment. Good size of neck. Narrow in front. Flat toplinenarrow in back legs. Too much fluffy samoyed undercoat. Stable temeperament.

Mihela's True White Wolf " Jero" JUN H
Arvostelu:
Medium size. Lines on head should bebetter. I can see too much samoyed experssion in him. Good size of neck. Narrowin front. Topline shoulld be better. Tail is bit up in set. Too much undercoat and fluffy samoyed coat. Has fifth finger on right back leg. Needs more confidence in behavior.

Mihela's Tale Of Light "Martta" JUN H
Arvostelu:
Medium size. Would like better lines in head. Missing the coat around the eye. Short neck, narrow in front. Topline should be better. Tail is a bit up set. Narrow in back legs. Needs better movement and more confidence.


Mihela's Quite A Legend "Genda" AVO ERI/2
Arvostelu:
Medium size, I would like stronger head & bones overall.Missing underjaw. Good size of neck, parallel frontlegs. Corr. topline & underline. Good tailset. Had enough drive in movement. Stable temperament. Exc. presentation.

Veteraaninartuissa esiintynyt Mindi sen sijaan miellytti tuomaria kovasti ja Mindi oli rotunsa paras ja saikin toisen veteraani sertin.

FiMva, HeVW-21, VV-21 Mihela's Original Diamond "Mindi"

VET ERI/1, SA, PN-1, ROP, VET ROP, VET-SERT, BISVET-1
Arvostelu:
"Excellent size & type. Excellent condition. Great proportions. Excellent pigmentation. Beautiful movement. Excellent stable temperament. Excellent condition in all"

Päivän päätteeksi Mindi sitten itketti kasvattajan liikutuksen kyyneliin ja räjäyttämällä koko potin,kun tuomari Maija Mäkinen valitsi Mindin päivän kauneimmaksi veteraaniksi; BIS-1 VETERAANI. ONNEKSI OLKOON ja KIITOS JENNA JA MINDI❤️
Myös ryhmäkisassa Mindi nousi kuuden parhaan joukkoon, loistava suoritus veteraanikoiralta.

Mihela's Original Diamond "Mindi" VET ERI/1, SA, PN-1, ROP, VET ROP, VET-SERT, BISVET-1

Mindi ❤️

Rymässä Mindi nousi kuuden parhaan joukkoon

Mindin upeat liikkeet saivat paljon kehuja

Vasemmalta Genda, Martta, Ristomatti, Jero

Myös Cara esiintyi näyttelyssä ekan kerran ja vaikken itse vielä corgia osaakaan esittää, niin Caran tulos JUN ERI/2 oli loistava. (sama tuomari kuin valkkareilla)

Caran arvostelu:
"Good size. Corr. type of head. Good size of neck, Parallel frontlegs, Topline should be better. Corr. hind angulations. Exc coat condition. Corr temperament. "

Kuva neidosta napattiin kotimatkalla.

Samaan aikaan (11.6.) Hämeenlinnan kaikkien rotujen näyttelyssä, tuomarina Laurent Heinesche
esiintyi kehässä Maxi (Mihela's Touch Of White Gold) tuloksella JUN EH
Arvostelu:
"Good outline. good masculine head well set ears. good front for
the age. topline could be a little bit better. good ribcage for this
age. i'd like better rear angulation high tail carriage. tight movement
in rear, very loose in front. side movement should be more efficient."

29.5. Keuruu, ryhmänäyttely, Tuomari Jari Laakso

Nyt saa tuulettaa :)) ihan huikeat tulokset sekä Maxilla että Mindillä viikonlopun kehässä Keuruulla.

Maxi (Mihela's Touch Of White Gold) JUN ERI/1, SA, JUN-SERT, PU2, vara-SERT, JUN VSP
eli Suomeksi: Maxi sai junnu-sertin ja tuli uroksissa toiseksi. Ja junnukisassa oli vastakkaisen sukupuolen paras.

Maxin arvostelu:
11kk. kookas. Riittävän lyhyt. Tasapainoiset kulmaukset. Lupaava eturinta. Hyvä ylälinja seistessä ja liikkeessä. Hyvä pään pituus. Riittävä otsapenger. Hyvät silmät ja suu. Erinomaiset sivuliikkeet. Hyvät takaliikkeet, edessä hiukan löysyyttä. Voisi olla hieman kuivempi.

Mindi (FiMva, HeVW-21, VV-21 Mihela's Original Diamond) on vielä veteraaninakin upeassa kunnossa ja tulos tänään: VET ERI/1, SA, PN-1, VET-SERT, ROP, ROP-VET.... ja Suomeksi: Mindi oli rotunsa paras sekä rotunsa paras veteraani, ja sai myös veteraanien sertin.

Mindin arvostelu:
"9v. Erinomainen tyyppi. Erinomaiset etu -ja polvikulmat. Aavistuksen voimakas kinnerkulma. Erinomainen eturinta ja pää. Esiintymistä on harjoiteltu ja se näkyy. Erinomainen veteraani koira"

ONNEKSI OLKOON HANNA & MAXI ❤️ ja JENNA & MINDI❤️

Maxi (Kuva: Jani Anttilainen)

Mindi (Kuva: Jenna Piisapnen)

26.5.
Kangasniemi, kaikkien rotujen näyttely, tuomari Maija Lehtonen

Maxi (Mihela's Touch Of White Gold) esiintyi kehässä tänään hiukan turhan äänekkäästi ja
tuloksena H (hyvä)

Arvostelu: 11 kk . Kookas, vahvaluustoinen. Tänään turhan äänekkäästi esiintyvä, lanneosaltaan pitkä uros. Hyvä pään malli. Oikea purenta. Hyvä pigmentti. Riittävä kaula, selkä saa tiivistyä. Tilava runko. Voimakas takakulmaus. Ranteet saisivat olla tiiviimmät ja kinner matalampi. Turhan ylpeä hännästään. Karvanlaatu ok.

19.5.

❤️ Poissa on Mette ❤️

"On edessä sateenkaaren tie,
kauas se sinut vie.
On uusi koti tuolla,
siellä on sun hyvä olla."


Vatsassa oleva kasvain vei Meten voimat. Lämmin osanottoni surussanne perheellenne Tanja ❤️

Hyvää matkaa sateenkaarelle Mette ❤️
Lepää rauhassa.

R.I.P. Mihela's Magic Moment "Mette" 28.5.2011 -19.5.2022

14.5. Petotesti, Kuopio

Martta (Mihela's Tale Of Light) kävi petotestissä moikkaamassa karhua. Arvostelu Martan toiminnasta oli todella hyvä. Tytön toiminta karhua kohdatessa järkevää, eikä karhun tapaaminen juurikaan neitiä kuormittanut turhia.

Petotestin tarkoitus on nähdä miten koira reagoi mikäli metsässä törmää erilaisten petojen hajuihin. Testissä voi valita karhun, suden tai ilveksen. Testi alkaa sillä että koira saa haistaa karhun ulostetta. Sen jälkeen lähdetään kävelemään eteenpäin ja kohta konekarhu tulee esiin piilosta. Omistaja seisoskelee hissukseen liinan päässä ja koira saa vapaasti toimia kuten haluaa. Koiran reaktiot määrittelee miten karhua ohjaillaan. Jos se haluaa paeta paikalta ja palata autoon, niin sen ehdoilla mennään. Arvostelulomakkeesta näkee millaisia asioita testissä huomioidaan.

Martta ja karhu

14.-15.5. Viikonloppuna

Mihela's Touch Of White Gold (Maxi)
esiintyi ekan kerran näyttelykehissä.

Lauantaina oli ryhmänäyttely Ruovedellä, tuomarina Pirjo Aaltonen

Tuloksena EH/3 Arvostelu oli kiva, käytös oli kuulema hiukan turhan innokasta :))

Sunnuntaina vuorossa oli Valkeakosken ryhmis, nyt esiintyminen sujui jo rauhallisemmin, tuloksena H.
Tuomarina Harto Stockmari.

Hienoa Hanna ja Maxi hyvää harjoitusta ja kokemusta kertyi roppakaupalla ja tästä on hyvä jatkaa.

Maxi ja Hanna kehässä Valkeakoskella

8.5. Oulu, NORD näyttely, tuomari Rade Dakic, Serbia

Luna (Fi Mva Mihela’s Once Upon A Time) esiintyi ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa ja miten upeilla tuloksilla: VET ERI/1, SA, PN2, VET-SERT, NORD-VASERT, VET VSP

Onneksi olkoon Tiina, Nora ja Luna ❤️ ❤️

FiMva Mihela's Once Upon A Time "Luna"

16.4.
Jälleen on juhlapäivä. Meidän ihana, upea O-pentue täyttää tänään jo 9 vuotta!! Lämpimät onnenrapsutukset kaikille rakkaille; Lunalle, Kiralle, Jadelle, Mindille, Lunalle, Serolle ja Novalle, Olkoon päivänne täynnä ihania juttuja ja monia yhteisiä vuosia tästä eteenkin päin. ❤️ ❤️

6.4.
Tänään juhlitaan L-pentueen Nalan 11-vuotis synttäripäivää. Paljon rakkaita rapsutuksia Nala-mummolle juhlapäivän kunniaksi❤️. Muistoissa mukana myös velipoika Faro.

9.3.
Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistys ry. palkitsee vuosittain eri kategorioissa menestyneitä valkkareita ja kasvattajia. Vuoden 2021 tulokset on nyt julkaistu ja saimme toisen sijan Vuoden näyttelykasvattaja kisassa Nummelan Oilin ja Kennel Devoted One's jälkeen. Onnittelut Oilille voitosta :))

Vuoden 2021 näyttelyveteraani-kisassa kolmannelle sijalle ylsi Mihela's Original Diamond, eli Mindi.

Kiitos jälleen kerran teille Heidi, Jenna, Tiina ja Päivi, ketkä olitte mukana ja mahdollistitte tämän.
Onneksi olkoon Jenna ja Mindi ❤️

Tuloksemme tuli vain yhden näyttelyn tulosten perusteella, Tuusniemellä meillä oli Rotunsa Paras ryhmä ja sijoituimme kolmanneksi näyttelyn kauneimman ryhmän valinnassa. Näyttelypäivän hillitön helle asetti omat haasteensa kisalle. Ryhmässä mukana vasemmalta Genda, Luna, Mindi ja Jade.

Veteraanikisassa kolmanneksi tuli upea Mihela's Original Diamond "Mindi". Mindi sai viime vuonna myös VeteraaniVoittaja-21 ja Helsinki VeteraaniVoittaja-21 tittelit.

3.3.
Mihela's Sunny Sweetheart "Alba" kävi luustokuvissa ja hienot tulokset ovat:
Lonkat B/A (terveet)
Kyynärät 0/0 (terveet),
Selkä: SP0 (puhdas), VA0 (normaali), LTV3 (epäsymmetrinen)

7.2.
Aamulla saapui surusanoma, poissa on Lumi. Lähdön hetki oli yöllä Lumin voimien hiipuessa. Viime viikolla oudosti noussut kova kuume vei voimat, tutkimuksista huolimatta vielä ei ole varsinaista syytä tiedossa.

Kiitos Anne ja Juha hyvästä kodista ja huolenpidosta mitä Lumi teiltä sai, lämmin osanottoni ja voimia suuressa surussanne ja menetyksessä.


❤️❤️❤️❤️
Tämä on illan viimeinen hetki,

aika on lähdön jäähyväisten,

syntyvät tähdet, viilenee tienoo

siivillä tuhkaa käy yöperhonen.

(Tuure Kilpeläinen, Jäähyväiset)


Hyvää matkaa sateenkaarelle Lumi
"Never Ending Love"
Lepää rauhassa, nyt on taas kevyt juosta

❤️❤️❤️❤️

Mihela's Never Ending Love 27.7.2012 -6.2.2022

6.2.

Mahtavat, upeat leidit; kuningattaret Luna❤️ ja Wanda❤️ täyttävät tänään jo 12 vuotta!! Molemmat ovat vielä virkeitä, meneviä tyttöjä. Paljon onnenrapsutuksia, halauksia ja herkkuja päiväänne. Sekä paljon hyviä yhteisiä aikoja omien ihmistenne kanssa tästä eteenkin päin.

Mihela's K-tytöt

11.1.

Jo neljä vuotta!! Minun ihana oma pikkuinen, kaunis ilopilleri Genda ❤️ sisaruksineen viettää 4-vuotis synttäreitään.

Gendan kanssa lähettelemme lämpimät, rakkaat onnittelurapstutukset ja -murahdukset koko upealle Q-pesueen veljeskaartille; Alaskalle❤️ Aragornille❤️ Atille❤️ Bondille❤️ Luckylle❤️ ja Oivalle❤️

Upeat Quut neljä vuotta ❤️

Genda rakas, neljä vuotta täynnä iloa, rakkautta ja reipasta menoa ❤️

Mihela's Quite A Legend "Genda"