2007

Tätä vuotta voisi kenties luonnehtia että ”ei sitten mennyt ihan niin kuin strömsöössä”. Lähinnä siis pentuesuunnitelmien kanssa. :)) Mutta niihin myöhemmin....

TALVIKUVA-GALLERIA

Näyttelytuloksia G-pentueelle alkoi tippua pitkin vuotta, G-pennuista näyttelyssä kävivät tämän vuoden aikana Nellaa lukuun ottamatta kaikki. Sanni vain kerran, EH-tuloksella. Kaikki muut pennuista saivat ainakin kertaalleen vuoden aikana ROTUNSA PARAS tuloksen ja SERTIN. Nelli useamminkin. Tarkemmin eri tuloksista löytyy tietoa jalostustietokannasta. Yllä vasemmalla Netta, oikealla Nelli.
Alla Vasemmalla Fanni ja Roope ja oikealla valkkareiden "erkkarissa" Nelli ROP (oik) ja VSP Zelmarian Ben-Hur (vas)

Myös terveystuloksia tuli vuoden aikana, pääosin hyviä, mutta myös huonojakin uutisia oli. mm. Roopen D-lonkat. Tarkemmin terveystulokset löytyvät nekin jalostustietokannasta, linkit sinne löytyy pentueen omilta sivuilta.

Myös Cosman terveystulokset oli hyvät. lonkat A/A, kyynärät 0/1.

Toukokuussa vietimme ensimmäisen kerran Mihelas-leiriä, mukana oli neljä G-pennuista. Vietimme mukavan viikonlopun koulutellen koiriamme, saunoen, syöden ja (koira)maailmaa parantaen.

Oikealla koko porukka, meneeköhän oikein jos laitan että vasemmalta oikealle: Roope, Nelli, Fanni, Jamie ja Cosma, sekä edessä Netta.

Alakuvassa Jamie lastensa kanssa: vasemmalta
Roope, Netta, Fanni, Jamie ja Nelli


Netta aloitti tänä vuonna TOKO-uransa ALO2, ALO1 ja ALO1 -tuloksilla. Netta suoritti myös BH-testin hyväksytysti.

Ja koska Netan näyttelyura on alkanut loistavasti Nurmeksen Seudun kennelkerho palkitsi
Netan Vuoden 2006 Näyttelyluppaus- kannustuksella


Vasemmalla Kivat Tytöt, eli Fanni ja Netta.

Kesäkuussa
Netta ja Fanni suorittivat Nurmeksen Kennelkerhon järjestämän KivaKoiraKansalainen testin hyväksytysti.

2.6. Cosma kävi luonnetestissä Kurkimäessä, tuomareina Hannu Pitkänen ja Jorma Kerkkä
Loppupisteet uskomattomat + 225 !!!!!! :))))) Tuomareiden muistellessa että olisi ensimmäinen valkkari näin hienoilla osa-aluepisteillä tähän mennessä.
Toimintakyky: +2 (Hyvä)
Terävyys: +3 (Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu: +3 (kohtuullinen, hillitty)
Taisteluhalu +2 (kohtuullinen)
Hermorakenne: +2 (tasapainoinen)
Temperamentti: +2 (kohtuullisen vilkas)
Kovuus +3 (kohtuullisen kova)
Luoksepäästävyys +3 (hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin)
Laukausvarma

Kylläpä olinkin ylpeä Cosmasta. Mitä pidemmälle testi eteni, sen innostuneempi se aiheesta oli.Surujakin oli,

colliekasvattini Sissi (Mihela’s Chanterelle)
kuoli elokuussa 14-vuoden iässä. Sissi oli Mihela’s F-pentueen emä, sijoituskoirani.Niin, siitä strömsööstä… Kovasti oli suunnitelmissa pentuja tälle vuodelle, alkuvuodesta Saimille ja loppuvuodesta Jamielle. Saimin keväälle odotettu juoksu pääsi menemään verettömänä juoksuna ohi, eli ei siis astutusta. Minulla oli vielä sitä Attilan pakastespermaa tallella toista yritystä varten ja siksi pettymys oli kova kun ei vielä päästykään kokeilemaan. Tietty jo pieni huoli kaihersi takaraivolla muutenkin koska Jamien kanssa oli tullut huti tuon pakastesperman kanssa.

No, Jamie paikkasi tilannetta ja loppukesälle odotettu juoksu alkoikin jo toukokuussa.
Onneksi sulho oli jo katsottuna, Veshukan Rascal eli Kuuno ja koska välimatkakin oli kohtuullinen niin eipä hätää. Sulhon tykö kylään.
Heinäkuussa 9.7. syntyi Jamien toiset pennut, Mihela’s H-pennut. Kymmenen pentua, 7 urosta ja 3 narttua. Kymmenen pennun kanssa olikin jo melkoisesti tohinaa
mökissä. Onneksi oli kesä ja pystyimme olemaan paljon ulkona. Koska meilläpäin lenteli kanahaukkapariskunta niin kirjaimellisesti istuin linnunpelättimenä suuren osan kesää.

Ja niinpä olikin pieni järkytys väsyneelle kasvattajalle kun Salla soitti ja kertoi Saimin juoksun alkaneen. Monien mutkien ja pohdintojen jälkeen lopulta Saimi siemennettiin Attilan pakastespermalla ja muutaman viikon sen jälkeen kun H-pennut olivat lähteneet maailmalle tuli Saimi pentulomalle meille. Saimille syntyi 8 reipasta
pentua 13.10., 4 urosta, 4 narttua. Ice-pennut. Ja pentuarki alkoi alusta. Nyt tiedän mitä tarkoittaa kuolemanväsynyt kasvattaja. Minulla ei ole erillisiä pentutaloja eikä tiloja, vaan pennut asuvat kirjaimellisesti kanssamme mökissä, keskellä ihan kaikkea!!

Urospennuista yksi lähti Saksaan Attila-isänsä jalanjäljilleTanjalle ja Uwelle. Pentujen isä-Attila oli tuolloin jo yllättäen kuollut joten Tanjan ja Uwen haave saada Attilan poika, oli kaukana Suomessa olevan pakastesperman varassa. Iloinen yllätys heille olikin mailini jossa kerroin, että Attilan lapset ovat syntyneet. Tuolloin hiukan pelkäsin, että näenkö pentua enää koskaan, mutta kuinka ihanaa onkaan ollut kun Ice on vieraillut Suomessa säännöllisesti.

Attila, I-pentueen isä.

9.12.

Vuoden lopussa Messarissa Voittajanäyttelyssä Robin teki historiaa voittamalla Messarin FCI1-ryhmän. Tunnelma oli huikea. Kuinka jännittävää näyttelyssä voikaan olla, etenkin kun oli messarin juhlalliset puitteet. Robinin kerrassaan upeat liikkeet pääsivät oikeuksiinsa isossa kehässä Tonterin Marin hienossa handlauksessa. Lisäksi Robin sai siis yhden tittelin lisää nimen eteen, eli Voittaja 2007. (Kuva Maarit Alanen)

Niin usein elämässä ilot ja surut vuorottelevat.
Juuri kun olin huippufiiliksissä Robinin upeasta voitosta, täysin odottamaton suru-uutinen tempaisi maton alta.


Mihela’s Iceflower, Aino,
sijoituspentuni Ice-pentueesta kuoli tapatrurmaisesti.
Vain kahden kuukauden ikäisenä.

R.I.P. AINO 13.10.-13.12.2007